Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu: Băsescu îşi bate joc de partenerul meu politic. Am mai puţină încredere în Ponta

Crin Antonescu: Băsescu îşi bate joc de partenerul meu politic. Am mai puţină încredere în Ponta

Crin Antonescu: Băsescu îşi bate joc de partenerul meu politic. Am mai puţină încredere în Ponta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    08 Apr 2013   •   21:18

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a răspuns invitaţiei lui Răzvan Dumitrescu, luni seară, la emisiunea "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv".

Potrivit liderului PNL, foarte mulţi oameni au fost contrariaţi în ultima vreme de câteva întâmplări de pe scena politică.

"Nu sunt conforme cu aşteptările lor, nici cu ale mele. Împărtăşesc nemulţumirea", a spus Crin Antonescu.

Întrebat când va fi clar ce vrea să facă Guvernul, Crin Antonescu a răspuns "cât mai curând, sper".

"Foarte mulţi ne acuză că am avea o fixaţie şi am crede că mandatul se reduce la înlăturarea unei persoane", a spus Antonescu.

"Votul împotriva lui Băsescu e un mod de a se articula politic împotriva unui regim care a însemnat sărăcirea oamenilor, minţirea, politizarea structurilor care ar trebui să fie doar ale statului, nu ale unui conducător vremelnic", a adăugat preşedintele Senatului.

Referindu-se la decizia premierului Victor Ponta de a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, Crin Antonescu a spus că este o situaţie care poate fi discutată.

"Dincolo de întâmplări, numirea procurorilor, situaţie care poate fi discutată, există ceva care pe mine, de exemplu, mă deranjează pentru că nu mai există nicio circumstanţă atenuantă. (...) Mă deranjează faptul că partenerul meu politic, premierul Ponta, se referă la episodul referendumului din vara lui 2012 în termenii lui Traian Băsescu", a susţinut preşedintele Senatului, luni seară, la Antena 3.

Crin Antonescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de declaraţiile lui Ponta.

"Premierul zice azi: „Nu au venit destui oameni, de asta a rămas Băsescu la putere". Păi, uităm că oamenii au venit destui, îngrozitor de mulţi pentru Traian Băsescu. Dacă facem uitat faptul esenţial, dincolo de presiunea externă, că o erată apărută în condiţiile în care a apărut a făcut ca această Curte Constituţională să schimbe, ilegal, punctul de referinţă de la legea referendumului FALSIFICĂM ISTORIA".

"Dacă noi acceptăm că Laura Kovesi a fost un conducător de Parchet căreia nu i se poate reproşa nimic, că numai domnul Morar a greşit, iarăşi povestim şi ne mai şi fălim. Asta înseamnă că povestim din nou istoria lui Băsescu", a mai spus Liderul PNL.

Potrivit lui Antonescu, cineva trebuie să fie cinstit şi să spună că nu a uitat ce s-a întâmplat în Parchetul General sub conducerea Laurei Kovesi şi a domnului Băsescu.

"A ne face că uităm porţiuni din istorie şi a povesti în termenii lui Traian Băsescu un trecut recent, este foarte supărător", a adăugat politicianul.


-"Fă-te frate cu dracul până treci puntea" şi "Capul ce se pleacă sabia nu-l taie" sunt cele două proverbe fatale din istoria ţării. Cu aceste proverbe nu poţi să ajungi nicăieri.

-Noi nu putem continua la nivel de prim-ministru să vorbim pe la colţuri, pe şoptite, şi făcând cu ochiul.

-Am intrat în USL fără niciun gând ascuns sau manevră. Nu cred că a intrat cineva cu acest gând, numai că există structuri puternice care nu se dau deoparte deodată şi care au marea capacitate de a strica politicieni buni.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu"


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close