Antena 3 CNN Actualitate Cruzime fără margini. Un cal legat de o maşină, lăsat să moară pe un câmp

Cruzime fără margini. Un cal legat de o maşină, lăsat să moară pe un câmp

Cruzime fără margini. Un cal legat de o maşină, lăsat să moară pe un câmp
Sursa foto: Foto: cai-abandonati.ro
11 Apr 2011   •   08:54

Prea bătrân ca să mai fie de folos, un cal a fost legat de o maşină şi târât pe un câmp de la marginea Bucureştiului. Animalul a fost găsit în agonie de câţiva trecători care au anunţat imediat autorităţile. Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Oamenii au fost impresionaţi de refuzul calului de a ceda în lupta cu moartea. Aceştia l-au învelit cu o pătură şi i-au aşezat o pernă sub cap. Apoi, au aşteptat medicii.

"Calul a fost găsit într-o stare foarte aproape de comă, într-o stare foarte gravă. E deshidratat. E un cal muribund practic", a declarat Ilinca Cioculescu, medic verterinar

Veterinarii s-au chinuit zeci de minute să repună animalul pe picioare. Calul se pare că a fost tras mai mulţi kilometri în spatele maşinii de care a fost legat cu un lanţ.

"Este deshidratat. În momentul acesta încercăm să-i stabilizăm marile funcţii ale organismului. Din punctul meu de vedere şansele sunt minime pentru acest cal. Încercăm. Este simplu să-i administărm soluţia letală. Merită o şansă", au continuat medicii.

În timp ce cadrele medicale făceau tot ce le stătea în puteri să-l ajute, poliţiştii încercau să dea de proprietarul său.

 


Proprietarul ar putea fi închis între 6 luni şi 3 ani pentru cruzime faţă de animale. Între timp, calul a fost dus la un adăpost, unde medicii vor continua eforturile să-i salveze viaţa.

Toţi cei care vor să semnaleze astfel de fapte de cruzime împotriva animalelor pot suna la 021.96.67.

×
Subiecte în articol: cal cruzime
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close