Antena 3 CNN Actualitate Cum e să fii român în secolul XXI. Pe temperaturi de 40 de grade, locuitorii unei comune nu au apă

Cum e să fii român în secolul XXI. Pe temperaturi de 40 de grade, locuitorii unei comune nu au apă

Cum e să fii român în secolul XXI. Pe temperaturi de 40 de grade, locuitorii unei comune nu au apă
Sursa foto: Foto: soxfirst.com
17 Iul 2012   •   07:22

Pe caniculă cu temperaturi ce ajung până la 40 de grade, locanicii dintr-o comună din Mehedinţi nu au apă. Cu toate că există sistem de apă curentă, primăria comunei Bâlvăneşti s-a împotmolit la obţinerea unei autorizaţii de furnizare a apei. Oamenii se aprovizionează cu butoaiele de la fântânile care şi aşa sunt aproape secate sau de la zeci de kilometri distanţă, cu căruţele.

Oamenii se chinuie de săptămâni întregi fără apă potabilă. Oamenii spun că oficialii i-au amăgit câteva zile, în campanie, când apa a curs la robinete şi fără autorizaţie, dar acum nu se mai poate.

Oamenii au cerut socoteală la primărie, însă nimeni nu le-a dat niciun răspuns. Mulţi sunt trecuţi de vârsta a doua şi se tem că vor fi nevoiţi să ceară ajutorul pompierilor ca să îşi adape animalele, pentru că nu mai pot să îşi care apă.

Edilul din Bâlvăneşti se scuză şi spune că nu poate să dea drumul la apă până nu obţine autorizaţia de funcţionare pentru staţia de alimentare.

Până când autorităţile din Bâlvăneşti vor rezolva situaţia, oamenii economisesc şi ultima picătură de apă pe care o au.



×
Subiecte în articol: apa
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close