Antena 3 CNN Actualitate Daily Income. Pact pentru educaţie, soluţii pentru tineri

Daily Income. Pact pentru educaţie, soluţii pentru tineri

Daily Income. Pact pentru educaţie, soluţii pentru tineri
25 Iun 2015   •   10:00

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a vorbit în ediţia de joi a emisiunii Daily Income despre un protocol extrem de important referitor la educaţia duală.

„Este un protocol la care lucrăm de circa un an de zile. Am găsit o înţelegere deosebită la domnul ministru Câmpeanu în acest sens. (...) Este vorba despre învăţământul profesional dual, după modelul german sau austriac, unde funcţionează perfect. Este vorba despre acele şcoli profesionale care încep după primele 8 clase, în care prima parte, partea teoretică, reprezintă 70% şi spre ultimul an de specializare, în al patrulea an, aceste procente vor fi inversate, în sensul că va fi mai multă practică şi mai puţină teorie”, a explicat Mihai Daraban.

„Ceea ce este foarte important este că cifra de şcolarizare şi domeniile de activitate respective sunt dictate de mediul de afaceri, şi nu de sistemul de învăţământ. Pentru că trebuie plecat de la nevoile economiei reale, pe fiecare zonă a ţării”, a adăugat preşedintele Camerei de Comerţ.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close