Antena 3 CNN Actualitate De ce a fost condamnat Gigi Becali. Vezi motivarea magistraţilor

De ce a fost condamnat Gigi Becali. Vezi motivarea magistraţilor

De ce a fost condamnat Gigi Becali. Vezi motivarea magistraţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Apr 2014   •   08:34

La aproape un an de la condamnarea lui Gigi Becali, magistraţii au redactat şi motivarea deciziei. Aceştia susţin că Becali a fost doar complice în afacerea transferurilor de terenuri cu MApN, însă reprezintă un pericol social mai mare decât ceilalţi inculpaţi din acelaşi dosar.

Magistraţii instanţei supreme notează în motivarea sentinţei că au decis condamnarea lui George Becali pentru că acesta a avut mai multe activităţi cu caracter infracţional, pe o perioadă mare de timp. În plus, judecătorii consideră afacerea cu terenurile MAPN, un mare câştig pentru el.

În acceaşi motivare, instanţa supremă constată că principalii vinovaţi sunt consideraţi reprezentanţii Ministerului Apărării care au făcut posibilă fraudarea statului.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, în mai 2013 de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General, Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.


×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close