Antena 3 CNN Actualitate Declaraţia halucinantă a şefului STS Cluj: Nu ne ocupăm de localizări. Am ştiut unde a picat avionul "aproape exact la ora 21.00"

Declaraţia halucinantă a şefului STS Cluj: Nu ne ocupăm de localizări. Am ştiut unde a picat avionul "aproape exact la ora 21.00"

Declaraţia halucinantă a şefului STS Cluj: Nu ne ocupăm de localizări. Am ştiut unde a picat avionul "aproape exact la ora 21.00"
29 Ian 2014   •   14:44

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din Cluj, Ioan Rus, a localizat la ora 21 epava avionului prăbuşit în Apuseni, dar nu a dat informaţiile mai departe. Şeful instituţiei susţine că nu a făcut acest lucru pentru că STS nu se ocupă de localizarea telefoanelor.

Ioan Rus a declarat că a ştiut locul prăbuşirii în baza unor informaţii primite de la ROMATSA, "datorită unui avion care zbura de la Cluj spre Bucureşti şi care a trecut pe deasupra locului accidentului", informează Mediafax.
    
Întrebat dacă a făcut tot ceea ce trebuia în seara accidentului aviatic, şeful STS Cluj a spus că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o reprezintă, "într-un sistem de urgenţă nu se poate acţiona decât în baza unor proceduri foarte stricte".
   
"Procedurile au fost respectate de la A la Z, fără niciun fel de problemă", a precizat Rus.   
   
Întrebat, în continuare, dacă STS poate localiza un telefon mobil, Ioan Rus a precizat că instituţia pe care o reprezintă "nu localizează avioane, telefoane şi nici oameni", ci pune la dispoziţia celor care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiilor de urgenţă "date despre localizarea apelului care sunt primite de la operatorii de telefonie mobilă".
   
"Aceste date sunt celula şi sectorul de pe care este înscris telefonul mobil", a mai spus Ioan Rus.
   
De asemenea, întrebat cine ar fi putut să localizeze un telefon mobil, acesta a răspuns că nu ştie.
  
Ioan Rus a mai spus că îşi doreşte o anchetă şi "să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat în seara tragicului eveniment".

"Doresc să transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor care sunt în spital. Îmi doresc din suflet ca în acest caz să se desfăşoare o anchetă şi să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat în seara tragicului eveniment. Eu nu am niciun fel de versiune. Îmi doresc din suflet, personal, să se spună adevărul fără nici un fel de problemă, adevărul, şi nu dezinformări, nu minciuni, simplul adevăr, să se facă anchete de către instituţiile care trebuie să facă", a spus Rus.

Aceasta este prima declaraţie făcută de oficialii STS după prăbuşirea avionului în care Adrian Iovan şi Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close