Antena 3 CNN Actualitate Destine tragice pentru bogaţii României

Destine tragice pentru bogaţii României

Destine tragice pentru bogaţii României
de M.T.    |    30 Aug 2014   •   10:59

Mulţi dintre bogaţii României au avut destine tragice. Unii au fost victimele unor accidente dramatice, alţii şi-au pus capăt zilelor, pentru că ajunseseră să fie înglodaţi în datorii sau implicaţi în afaceri dubioase.

În 2004, Mihail Erbaşu, unul dintre cei mai prosperi afacerişti de după 1989, s-a sinucis.

La 62 de ani, Erbaşu a lăsat în urmă zeci de firme în domenii ca turism, construcţii sau agricultură şi conturi de peste 100 de milioane de dolari. El avea însă datorii de 8 miliarde de lei la stat, bănci şi alte firme private.

Regele mezelurilor, Gheorghe Naghi, a murit la 59 de ani, în 2011, într-un accident de şalupă.

Se afla împreună cu soţia sa, care a scăpat cu viaţă, dar a fost grav rănită.

Naghi avea o avere estimată la 28 milioane de euro. Conform estimărilor, în anul dispariţiei sale avea de plătit la stat aproape 2,5 milioane de euro.

2013 a fost un an blestemat pentru Nae Nicolae. Omul de afaceri a murit după ce maşina în care se afla a fost spulberată de un tren.

Supranumit "Regele imobiliarelor din Ilfov", la 43 de ani a lăsat în urmă mai multe proprietăţi imobiliare şi conturi de peste 4 milioane de euro.

Tot în 2013 s-a stins din viaţă omul de afaceri Sorin Ţerbea, mort într-un accident de elicopter. În 2011, Ţerbea a apărut într-un dosar de corupţie în fotbal, în care era acuzat de dare de mită.

Cel mai bogat sibian, medicul Ilie Vonica s-a sinucis la începutul acestei veri, nu înainte de a lăsa în urmă o scrisoarea de adio, întinsă pe nu mai puţin de cinci pagini.

Ilie Vonica şi-a pus capăt zilelor după ce soţia sa a fost implicată în dosarul reţetelor false, în care prejudiciul a fost estimat la 3,5 milioane de euro.

Averea lui a fost estimată la 95 de milioane de euro şi se afla pe locul 35 în topul celor mai bogaţi români.

Ilie Vonica deţinea grupul Polisano, din care  face parte şi lanţul de farmacii Reţeta.

Un alt om de afaceri în domeniul mezelurilor, Constantin Şpak, s-a sinucis în 2011, fără să lase în urma sa vreun bilet de adio.

La 57 de ani adunase o avere estimată la aproape 80 de milioane de euro şi a lăsat în urmă datorii la stat de peste 2 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: decese
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close