Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluirea făcută de avocatul fraţilor Omar. Mohamad Yassin, "reprezentantul personal" al lui Traian Băsescu

Dezvăluirea făcută de avocatul fraţilor Omar. Mohamad Yassin, "reprezentantul personal" al lui Traian Băsescu

Dezvăluirea făcută de avocatul fraţilor Omar. Mohamad Yassin, "reprezentantul personal" al lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Apr 2015   •   17:51

Doctorul Yassin era omul de încredere al lui Traian Bãsescu, iar autorităţile irakiene îl numeau "reprezentantul personal al presedintelui României" în corespondenţa oficială în criza răpirii jurnaliştilor. Este dezvăluirea incendiară făcută de avocatul fraţilor Omar, Ioan Cazacu. Legătura dintre Yassin şi Traian Băsescu este mai veche, de pe vremea când era primarul Capitalei. Acum, Yassin este arestat, după un denunţ al lui Omar Hayssam.

Fostul avocat al fraţilor Omar, Ioan Cazacu, spune că doctorul Yassin era omul de încredere al lui Traian Băsescu în criza răpirii jurnaliştilor din Irak. Traian Băsescu şi doctorul Yassin se cunoşteau însă de mai bine de 10 ani. Cu un an înainte de răpirea jurnaliştilor, în octombrie 2004, primarul Traian Băsescu i-a dat un spaţiu comercial de 600 metri pătraţi doctorului Yassin Mohamad, într-un timp record.

Detalii surprinzătoare ies la iveală şi în legătură cu presupusa fugă a lui Omar Hayssam. Cel puţin 4 martori îl plasează pe sirian în ţară după data oficială, în care se presupune că a părăsit ţara.

Mai mult, la procesul în care a fost judecat de statul român, Omar Hayssam susţine că a vrut sã spunã adevărul în legătură cu fuga sa, dar nu i s-a permis să depună mărturie în faţa unui judecãtor.

Informaţiile au fost prezentate şi comentate în emisiunea 100 de Minute cu Alessandra Stoicescu.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close