Antena 3 CNN Actualitate Doina Pană: Scrisoarea trimisă de austriecii de la Schweighofer premierului este A DOUA la număr. Guvernul Ponta demonstrează că nu e ieftin

Doina Pană: Scrisoarea trimisă de austriecii de la Schweighofer premierului este A DOUA la număr. Guvernul Ponta demonstrează că nu e ieftin

Doina Pană: Scrisoarea trimisă de austriecii de la Schweighofer premierului este A DOUA la număr. Guvernul Ponta demonstrează că nu e ieftin
12 Mai 2015   •   19:41

Deputatul PSD Doina Pană, fost ministru al Mediului, a afirmat, în ediţia de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", că scrisoarea trimisă de austriecii de la Schweighofer premierului Ponta este a doua la număr, remarcând "deznădejdea uriaşă" a acestei companii.

"Aceasta este a doua scrisoare pe care o trimite premierului. Asta demonstrează că actualul Guvern nu este ieftin. Eu văd o deznădejde uriaşă din partea firmei", a afirmat Doina Pană, la Antena 3, comentând astfel remarca parlamentarului austriac Peter Pilz cu privire la problema defrişărilor ilegale, spunând că România nu are doar o "pădure ieftină", ci şi un "guvern ieftin".

Întrebată de Dana Grecu cum comentează ameninţarea voalată a companiei Holzindustrie Schweighofer cu soarta celor 3.500 de angajaţi, Doina Pană a răspuns că nu poate fi vorba despre o "bombă socială", pentru că apariţia acestui gigant străin a dus la dispariţia a 50.000 de locuri de muncă, de la micii producători din România.

Doina Pană a arătat că Holzindustrie Schweighofer nu era un gigant când a venit în România, ci a devenit pe parcurs, după ce i s-a permis permis asta.

Prezentă în emisiune, Lucia Varga, deputat PNL, a arătat că Guvernul Năstase a fost "un guvern ieftin", şi asta pentru că atunci s-a încheiat contractul pe 10 ani cu compania austriacă.

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer ameninţă Guvernul cu procese dacă va fi adoptat Codul silvic în forma actuală. Compania i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care spune că documentul încalcă normele europene privind competiţia.

Deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins, marţi, cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic, fiind înregistrate 35 de voturi "împotriva" cererii şi 21 "pentru".


Citeşte şi:

România, sub asediu. Străinii au devenit stăpâni pe o treime din pământurile noastre


×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close