Antena 3 CNN Actualitate Domeniul lui Nicu Ceauşescu de la Sălişte, Sibiu, şi-a deschis porţile pentru turişti

Domeniul lui Nicu Ceauşescu de la Sălişte, Sibiu, şi-a deschis porţile pentru turişti

Domeniul lui Nicu Ceauşescu de la Sălişte, Sibiu, şi-a deschis porţile pentru turişti
19 Iul 2010   •   21:36

Cine vrea să vadă ori să stea în cuibuşorul lui Nicu Ceauşescu de la Sălişte, Sibiu, poate da o fugă vara asta. Domeniul prinţişorului îşi deschide porţile pentru turişti. Cuprinde o livada, un teren de tenis, cabana de vânătoare şi două lacuri.

Fosta proprietate a lui Nicu Ceauşescu se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare. Este situată într-o zonă retrasă la poale de munte. Aşa că localnicii nu prea ştiu exact ce făcea Nicu Ceauşescu aici. Unii spun că făcea petreceri la care ăşi invita iubitele. Altii spun că venea aici doar pentru a se relaxa.

Vila de la Sălişte era locul favorit al lui Nicuşor. De cele mai multe ori venea aici însoţit de femei frumoase şi mulţi prieteni. ?Cam venea în fiecare weekend. Venea des şi Nadia Comăneci. Deci noi mai tinerei fiind, ieşeam prin pădure şi ne uitam pe terenul de tenis cum jucau ei tenis. Era frumos, na, dar nu-ţi dădea voie ca sa intri aici?, a declarat Costică Cizmaru, localnic.

Vila de vară a fost construită pe gustul lui Nicu Ceauşescu. Simplă dar confortabilă: două camere, un living şi o bucătărie. Nicu Ceauşescu nu era adeptul lucrurilor extravagante. Cel puţin la Sălişte el dormea într-o cameră foarte, foarte simplă.

Împrejurimile contau mai mult pentru fiul dictatorului. Lacul de la cabana de vânătoare era locul unde Nicu şi prietenii lui îşi petreceau după-amiezile pescuind.

?Deseori venea neanunţat. De aici cu maşina de teren, mai pleca şi spre Crinţ. Tin minte, o dată a venit destul de devreme, primăvara şi a rămas împotmolit. Am trimis cu boii. L-au scos cu boii dintr-o mocirlă?, a spus Dumitru Domnariu, administrator.

Acum vila lui se deschide pentru public. Pentru 80 de lei pe noapte oricine poate sta pe domeniul Ceauşescu de la Sălişte. ?Avem deocamdată numai 2 camere cu 6 locuri, cu băi separate, cu acces la teren de tenis, la bazinul de înot. O să dăm în 2-3 săptămâni în circuit şi un lac piscicol, o cabana vanatorească?, a spus Dumitru Banciu, primar la Sălişte.

Până când primii turişti vor veni să doarmă în camera lui Nicu Ceauşescu administratorii vilei continuă modernizarea.

Observator

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close