Antena 3 CNN Actualitate Drama foştilor angajaţi de la Mechel: Multe dintre familiile celor disponibilizaţi trăiesc la limita sărăciei

Drama foştilor angajaţi de la Mechel: Multe dintre familiile celor disponibilizaţi trăiesc la limita sărăciei

Drama foştilor angajaţi de la Mechel: Multe dintre familiile celor disponibilizaţi trăiesc la limita sărăciei
de M.T.    |    19 Iul 2013   •   09:45

Drama prin care trec sute de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii este de nedescris.

După zeci de ani în care au lucrat în combinat, oamenii nu îşi găsesc un alt loc de muncă. Banii de la şomaj nu le ajung pentru întreţinerea familiilor, iar datoriile cresc de la o zi la alta.

Decizia Tribunalul Comercial Cluj de a anula procedura de concediere nu i-a ajutat prea mult pe cei peste 140 de foşti angajaţi ai combinatului.

Doamna Delia are 4 copii, iar soţul ei a fost printre cei disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii. Acum, soţul, care era singurul întreţinător al familiei, s-a îmbolnăvit şi are nevoie de aproape 500 de euro pentru o operaţie.

Fiica cea mare a familiei a terminat clasa a opta, iar părinţii abia au reuşit să-i cumpere o rochie pentru bal.

O altă familie trăieşte aceeaşi dramă. După 15 ani la Mechel, soţul a încercat să-şi găsească de muncă, dar a primit numai promisiuni.

Un alt fost angajat la combinatului a recurs la greva foamei, în semn de protest faţă de valul de disponibilizări. A lucrat 21 de ani la Mechel, are mai multe calificări dar nu îşi găseşte un loc de muncă.

Din 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, 1.700 de persoane, în combinat rămânând în prezent 360 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: someri disponibilizari
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close