Antena 3 CNN Actualitate E foame de profit. Comercianţii au dublat preţurile legumelor şi fructelor, imediat după sărbători

E foame de profit. Comercianţii au dublat preţurile legumelor şi fructelor, imediat după sărbători

E foame de profit. Comercianţii au dublat preţurile legumelor şi fructelor, imediat după sărbători
de O.P.    |    08 Ian 2013   •   06:06
Românii care au încearcat să adopte o alimentaţie mai sănătoasă după terminarea sărbătorilor au avut parte de o surpriză neplăcută. Preţurile legumelor şi fructelor din pieţe au crescut considerabil.

Comercianţii au anticipat schimbarea de meniu, aşa că au umflat preţuri. Roşiile, castraveţii şi ardeii costă aproape de două ori mai mult decât înainte de Crăciun.

După excesele culinare din zilele de sărbătoare, mulţi români vor să scoată carnea din meniu. Vedete în farfurii ar trebui să fie salatele şi legumele gătite în toate felurile, însă mulţi au constatat că nu şi le permit. Normal ar fi ca schimbarea să fie mai uşoară la buzunar, dar în realitate, costă mai mult decât în urmă cu două săptămâni.

În pieţele din ţară, un kilogram de ardei gras se vinde acum cu peste 10 lei. Pentru un kilogram de vinete sau roşii, trebuie să scoatem din buzunar mai mult de 8 lei. Înainte de sărbători, preţurile erau mai mici cu cel puţin 2-3 lei. Dublarea preţului se justifică doar prin foamea de profit a comercianţilor din pieţe, care au vândut mai puţin în perioada sărbătorilor, când oamenii căutau în primul rând carnea.

Legumele şi fructele vor fi şi mai scumpe în următoarea perioadă, anunţă vânzătorii care pun majorările pe seama costurilor mai ridicate la combustibili şi celelalte utilităţi.

 




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close