Antena 3 CNN Actualitate Educaţia, aruncată la GUNOI. Biserici să avem! O şcoală din Arad va fi transformată în biserică ortodoxă

Educaţia, aruncată la GUNOI. Biserici să avem! O şcoală din Arad va fi transformată în biserică ortodoxă

Educaţia, aruncată la GUNOI. Biserici să avem! O şcoală din Arad va fi transformată în biserică ortodoxă
de O.P.    |    22 Oct 2013   •   05:52

O şcoală dintr-o localitate arădeană se va transforma în biserică ortodoxă. Clădirea nu mai este folosită de ani de zile aşa că autorităţile au decis să cumpere obiecte de cult de peste 50 de mii de lei şi să facă locul să arate ca nou.

Doar că decizia nu a fost bine primită de localnici, care ar fi preferat ca aici să se facă o grădiniţă decât să plătească Primăria o chirie de 3600 de lei pentru o altă clădire.

Şcoala cu clasele 1-4 din comuna arădeană Şimand a fost desfiinţată acum cîţiva ani, în urma restructurărilor operate de guvernul Boc. Clădirea în paragină urmează acum să devină biserică ortodoxă, la iniţiativa viceprimarului din localitate. Nu toţi oficialii sînt însă de acord.

Chiar şi aşa, primăria încurajează proiectul. Poate şi pentru că viceprimarul e fiul unuia dintre dintre preoţii ce vor sluji la noua biserică şi cumnatul celui de-al doilea.

În acest timp, aproape 100 de copii din localitate merg la grădiniţă într-o clădire închiriată de la biserica greco-catolică, unde primăria plăteşte chirie o sumă deloc de neglijat.

La şcoala transformată în biserică ortodoxă, lucrările de amenajare au început. Banii vin din donaţii.

Preoţii au şi o soluţie pentru copii: vor putea să vină la biserică pentru orele de religie.

×
Subiecte în articol: şcoli biserici educatie religie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close