Antena 3 CNN Actualitate Explozie la Maternitatea Giuleşti. Trei copii au murit

Explozie la Maternitatea Giuleşti. Trei copii au murit

Explozie la Maternitatea Giuleşti. Trei copii au murit
16 Aug 2010   •   18:54

Explozie urmată de un incendiu la maternitatea Giuleşti din Capitală. Din primele informaţii, se pare că explozia s-a produs la un aparat de aer condiţionat din secţia de reanimare, unde se aflau 11 nou născuţi. Este vorba despre copii născuţi înainte de termen, care erau intubaţi. Potrivit ISU, toţi au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă cu un etaj mai jos faţă de secţia unde s-a produs incendiul, în câteva secunde.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, trei dintre bebeluşii care se aflau în secţia de reanimare au murit. Opt copii au fost transportaţi la spitalul Grigore Alexandrescu. O parte dintre aceştia au arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. Alţi zeci copii au fost transportaţi la spitalul Caritas. Şapte gravide în travaliu au fost transportate la spitalul Filantropia.

Potrivit medicilor de la Sptialul Grigore Alexandrescu, dintre cei opt copii, trei sunt intubaţi şi ventilaţi, însă toţi sunt în stare stabilă. Mai mulţi medici au fost chemaţi de acasă pentru a face faţă situaţiei.

Autorităţile au decis evacuarea totală a spitalului. Astfel 26 de mame, cu copiii lor, vor fi transportate la spitalele care au acceptat să le primească

Câteva zeci de părinţi s-au adunat în faţa maternităţii si au cerut conducerii spitalului mai multe detalii despre starea copiilor aflaţi înăuntru. Deocamdată, autorităţile nu dau detalii despre incident. La faţa locului se află şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Nou-născuţii au fost evacuaţi în incubatoare

Ascultă apelul celor de la maternitatea Giuleşti către 112

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: explozie copii maternitate
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close