Antena 3 CNN Actualitate Falia seismică din Galaţi S-A REACTIVAT. Alte cutremure au avut loc sâmbătă noapte

Falia seismică din Galaţi S-A REACTIVAT. Alte cutremure au avut loc sâmbătă noapte

Falia seismică din Galaţi S-A REACTIVAT. Alte cutremure au avut loc sâmbătă noapte
Sursa foto: Foto: www.disaster-survival-resources.com
10 Noi 2013   •   10:02
Falia seismică din Izvoarele s-a reactivat. Mai multe seisme de suprafaţă au avut loc din nou în comuna afectată deja de cutremure. 
 
Cel mai puternic cutremur a avut magnitudinea de 2 grade. Localnicii spun că s-a simţit mult mai puternic, totuşi. Alte seisme mult mai mici au avut loc imediat după acesta.

Ion Neculau, primarul din Izvoarele a declarat, pentru Antena 3, că măsurile sunt aceleaşi ca până acum, de liniştire a populaţiei: "Să ştie toată lumea că suntem pregătiţi. Patru case sunt afectate. Ele sunt reparabile cu materiale puţine. Doar una din ele are structura de rezistenţă în pericol. Pentru o casă din aceasta nu trebuie mai mult de 1.000 - 1.500 de lei. Niciuna nu este în pericol major. Populaţia este pe drumul normalizării. "

Începând cu 23 septembrie, în zona Galaţi s-au produs peste 260 de cutremure, dintre care peste 30 au avut magnitudini de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cele mai puternice seisme înregistrate la Galaţi în această perioadă au avut 3,9 grade şi s-au produs în 29 şi 30 septembrie şi în 4 octombrie.
 

×
Subiecte în articol: cutremur magnitudine seism grade
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close