x close

Fii alături de noi!

Familia Regală a României, primită cu entuziasm la Alba Iulia: "Monarhia Salvează România"

de A.M.P   •   15 Oct 2012   •   13:53 Comenteaza
Familia Regală a României, primită cu entuziasm la Alba Iulia: "Monarhia Salvează România" 482
Foto captura Antena 3
Câteva sute de persoane au participat la ceremonialul de primire a Trenului Regal în Alba Iulia, luni, la împlinirea a 90 de ani de la încoronarea primilor regi ai României Mari, membrii Casei Regale fiind primiţi cu urale, unii dintre participanţi strigând "Monarhia salvează România", informează Mediafax.
   
Din trenul regal au coborât Principesa Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae, cei trei membri ai Casei Regale fiind întâmpinaţi în sunetul fanfarei militare cu urale şi aplauze de cei prezenţi la eveniment, iar unii dintre participanţi au scandat timp de mai multe minute "Monarhia salvează România" sau numele Regelui Mihai I.
   
Participanţii s-au înghesuit să le strângă mâna celor trei sau să se fotografieze cu aceştia.
   
Cei trei reprezentanţi ai Casei Regale a României au fost întâmpinaţi de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, iar apoi au mers în Cetatea din Alba Iulia, parcurgând pe jos câteva sute de metri pe un traseu denumit "Drumul Regelui", traseu străbătut şi de Regele Ferdinand în 1922 în cadrul ceremoniei de încoronare.
   
Ulterior, atât membrii Casei Regale, cât şi celelalte oficialităţi şi participanţi au intrat în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, unde are loc o slujbă Te Deum oficiată de Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu.
  
Autorităţile din Alba Iulia organizează, luni, o serie de manifestări pentru a sărbători împlinirea a 90 de ani de la încoronarea primilor regi ai României Mari, Ferdinand şi Maria, cu această ocazie fiind expuse şi coroanele, sceptrul şi alte obiecte care au aparţinut suveranilor.
   
Manifestările au început în jurul orei 11.30, în gara din Alba Iulia, unde a fost primit Trenul Regal, iar după slujba oficiată în Catedrala Încoronării din municipiu va fi deschisă în Sala Unirii o expoziţie organizată special pentru acest moment denumită "90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia", care va cuprinde coroanele, mantiile şi sceptrul regale, dar şi alte obiecte care au aparţinut foştilor suverani.
   
De asemenea, vor mai avea loc o paradă a portului popular în Cetatea Vauban din Alba Iulia, o lectură publică din "Jurnalul" Reginei Maria, în Sala Unirii, iar seara se va încheia cu un moment inedit în care angajaţii Muzeului Unirii din Alba Iulia, îmbrăcaţi în personaje istorice, vor povesti încoronarea de la Alba Iulia.
   
Organizatorii au pregătit şi un foc de artificii în Piaţa Cetăţii.
   
Potrivit sursei citate, obiectele simbol ale regalităţii sunt expuse pentru prima dată la Alba Iulia, după 90 de ani, iar acestea vor putea fi văzute până miercuri seară, intrarea la expoziţie fiind gratuită.
   
Manifestările dedicate împlinirii a 90 de ani de la încoronarea regilor Ferdinand şi Maria la Alba Iulia sunt organizate de Consiliul Judeţean, Primăria Alba Iulia, de Prefectură şi de Muzeul Unirii din Alba Iulia, sub patronajul Casei Regale a României.EUR EUR 4.4114 Up 4.4114
USD USD 3.4947 Up 3.4947
CHF CHF 3.6499 Up 3.6499
GBP GBP 5.6157 Up 5.6157
XAU XAU 135.5973 Up 135.5973
JPY JPY 3.2076 Up 3.2076
Meteo

Meteo 26/02/2015 - Observator 19

Horoscop

Zodiacul Chinezesc: Anul Caprei, anul controversei

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

poza

Show

Eleganţă la Brit Awards. Ce vedete au atras atenţia pe covorul roşu (Galerie foto)

Sărbătoare mare şi o adevărată defilare a frumoaselor la Brit Awards. Dincolo de căderea Madonnei pe scenă, vedetele s-au întrecut în a impresiona prin eleganţă.

26 Feb 2015  •  18:43

sati