Antena 3 CNN Actualitate Iliescu: Decizia pripită de a-l ridica pe Năstase în această seară a contribuit la starea care a dus la reacția fostului premier

Iliescu: Decizia pripită de a-l ridica pe Năstase în această seară a contribuit la starea care a dus la reacția fostului premier

Iliescu: Decizia pripită de a-l ridica pe Năstase în această seară a contribuit la starea care a dus la reacția fostului premier
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iun 2012   •   01:34

Fostul președinte al României Ion Iliescu a declarat la Antena 3 că nu era nevoie ca Adrian Năstase să fie ridicat miercuri seara. El a spus că modul în care s-a procedat în cazul fostului premier a fost unul pripit. ”A fost o eroare, un comportament inuman”, a declarat Ion Iliescu.

Iliescu a mai spus că nu a înțeles această grabă de a-l ridica pe Năstase miercuri seara, iar decizia a contribuit la starea care a dus la reacția fostului premier. " De ce graba aceasta să vină să-l ridice în această seară? Aceasta a agravat starea unui om care se simte nevinovat, care este tracasat de opt ani de zile. Nu era nevoie de aşa ceva şi este greşeala judecătorilor care au luat această decizie pripită. (...) Şi reporterii, ca o haită înfometată după ştiri, agravează stările acestea de lucruri. Cred că trebuie să impunem o anumita ţinută a deontologiei, a detaliilor. Pe mine m-a impresionat foarte negativ această îngrămădire de gazetari care dădeau din coate ca să vadă. Vă daţi seama ce a însemnat aceasta pentru un om supus la presiune. Nu merita Năstase un asemenea tratament', a spus Ion Iliescu.

Iliescu a adăugat că Năstase a făcut multe pentru ţară şi este un om cu prestanţă intelectuală, precum și că în dosarul "Trofeul Calităţii" nu sunt probe care să justifice sentinţa. 

Ion Iliescu a precizat că, după pronunţarea sentinţei din dosarul Trofeul Calităţii nu a putut lua legătura cu preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, pentru că acesta "a fost inaccesibil".

Fostul premier Adrian Năstase s-a împuşcat miercuri noapte, înainte să fie arestat, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".




×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close