Antena 3 CNN Actualitate Inventatorii români, marii câştigători de la Geneva: 18 medalii de AUR, 8 medalii de ARGINT, 4 medalii de BRONZ şi 17 PREMII SPECIALE

Inventatorii români, marii câştigători de la Geneva: 18 medalii de AUR, 8 medalii de ARGINT, 4 medalii de BRONZ şi 17 PREMII SPECIALE

Inventatorii români, marii câştigători de la Geneva: 18 medalii de AUR, 8 medalii de ARGINT, 4 medalii de BRONZ şi 17 PREMII SPECIALE
Sursa foto: Foto captura Antena 3
05 Apr 2014   •   18:41

Românii sunt câştigătorii Salonului Internaţional de Inventică de la Geneva cu o invenţie realizată de un grup de români şi cumpărată în urmă cu trei luni de o firmă din Elveţia. De asemenea un inginer român a fost premiat la Geneva pentru o invenţie care scade consumul de carburant.

Lista inventatorilor români premiaţi la Geneva este mult mai lungă.

Potrivit ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, românii au câştigat la această ediţia 18 medalii de aur, 8 medalii de argint, 4 medalii se bronz şi 17 premii speciale, la care se adaugă marele premiu.

"Este un record pentru România", a declarat ministrul. "Sunt extrem de bucuros pentru faptul că românii nu doar produc invenţii, ci produc invenţii care se aplică deja şi sunt căutate de marile companii pentru a fi transpuse în serie, în economie", a mai arătat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Mihnea Costoiu a afirmat că echipa câştigătoare a marelui premiu din acest an este "aceeaşi echipă pe care am susţinut-o şi anul trecut, la Salonul de Inventică de la Geneva, şi care a câştigat marele premiu cu scanerul pentru avioane".

Invenţia câştigătoare din acest an este un sistem de camere capabile să urmărească o mişcare, să o recunoască şi să facă un montaj de imagini pe care să le restituie instantaneu, sub formă de film personalizat, deţinătorilor de smartphone, a afirmat ministrul.

Invenţia echipei I-Rewind a fost testată cu succes la Prima Evadare 2013, cea mai mare întrecere de ciclism din România, unde cei aproximativ 3.000 de participanţi au primit un clip video cu evoluţia lor în cursă.

×
Subiecte în articol: geneva
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close