Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Cine se pregăteşte pentru preluarea SRI?

La ordinea zilei: Cine se pregăteşte pentru preluarea SRI?

La ordinea zilei: Cine se pregăteşte pentru preluarea SRI?
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Ian 2015   •   20:31
Nu au trecut nici 24 de ore de la demisia lui George Maior din fruntea SRI şi încep să apară informaţii, pe surse, legate de cine ar putea să îi urmeze. Printre acestea, se află şi numele lui Eduard Hellvig, conform jurnalistului Radu Tudor. 
 
Acesta a publicat, pe blogul personal, informaţia că Hellvig ar fi luat în calcul pentru şefia Serviciului Român de Informaţii.
 
Informaţia a fost comentată în ediţia de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", la Antena 3. 
 
"Numele lui Eduar Hellvig este printre cele acceptate de Klaus Iohannis şi nerefuzată de Victor Ponta. Pentru un nou şef al SRI, preşedintele propune, majoritatea parlamentară votează. Dacă în 2006, pentru Maior şi Săftoiu, a existat o înţelegere, la fel ar trebui să fie şi acum. Cum noul PNL, vechiul PDL, nu are şanse să facă o majoritate prea curând, o discuţie pe tema asta între Iohannis şi Ponta este foarte probabilă. Numele vehiculate până acum sunt variante, nu avem de unde şti până nu va fi numit oficial. Oricum, varianta cu Gabi Oprea, pe care am lansat-o anul trecut, era valabilă în varianta cu Ponta preşedinte", a explicat Radu Tudor.
 
Profesorul Vlad Nistor a opinat că decizia preşedintelui Iohannis va fi una surpriză. "Eu cred că domnul Iohannis, cum ne-a obişnuit deja, o să ne surprindă pe toţi. Am văzut multe nume vehiculate."
 
Pe de altă parte, jurnalistul Răzvan Savaliuc a arătat că, "pe surse", a auzit de varianta cu Gabriel Oprea. 
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close