Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei. Elena Udrea se apucă să zugrăvească în arest

La ordinea zilei. Elena Udrea se apucă să zugrăvească în arest

La ordinea zilei. Elena Udrea se apucă să zugrăvească în arest
Sursa foto: Foto: VideoNews
13 Feb 2015   •   20:18
Elena Udrea vrea ceva condiţii în celula în care va "locui" în următoarea perioadă, aşa că s-a decis să schimbe un pic culoarea pereţilor. Potrivit unor surse din interiorul Poliţiei, Elena Udrea ar vrea să văruiască celula în care stă.
 
Subiectul nu este nou în România şi Antena 3 şi Antena 1 au difuzat nenumărate materiale despre condiţiile din închisorile şi chiar şi din arestul Poliţiei Române. 
 
În ediţia de vineri a emisiunii "La ordinea zilei", realizată de Dana Grecu, s-a explicat de ce acest subiect nu are legătură cu Elena Udrea sau cu oricine altcineva şi de ce este o problemă la nivel naţional
 
"Asta este imaginea Poliţiei Române. Dacă mergem acum în nişte secţii de poliţie, o să vezi nişte adevărate drame. Veniţi cu mine să vedeţi unde am fost într-o secţie de poliţie, să vedeţi în ce condiţii mizerabile muncesc nişte comisari tineri, să prindă hoţi care sparg câte şapte maşini pe noapte. Toată bătaia asta în piept cu poliţia, "siguranţă şi încredere", sigur, dar nu ţi-e ruşine, ţie, chestor plin de stele, de dotările astea? E ploaie de stele în Poliţia Română. Treaba asta nu ţine de milioane de euro, ci de resurse limitate ale ministerului, fără să stea cu mâna întinsă la autorităţi", a explicat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor. 
 
Scriitorul şi publicistul Daniel Bejan a explicat că astfel de condiţii au un puternic impact psihologic şi că se doreşte dezumanizarea oricui ajunge în asemenea condiţii. 
 
"E vorba de justiţia în România. De ce arată arestul ăla aşa? Lăsând la o parte că e Udrea, oricine. De ce? Pentru că trebuie să simţi că eşti la beci. Odată intrat acolo, trebuie să simţi oroarea. Să spui "fac orice, să scap de aici. Fac orice". Trebuie să fii prăbuşit într-o zonă sub limita umanităţii, unde eşti dispus să colaborezi cu tovarăşul. Fiindcă dacă descoperi că acolo eşti tratat în continuare ca o fiinţă umană, cu drept la igienă, s-ar putea să nu fii atât de cooperant. Să fi dispus să îţi aperi în continuare nevinovăţia, să crezi în continuare nişte principii. Dar când te trimit sub limita umanităţii e altceva."
 
Decanul Baroului Bucureşti, Ion-Ilie Iordăchescu, a explicat că problema este la nivel de fonduri şi că ambele ministere care au în subordine penitenciarele şi arestul Poliţiei, Ministerul Justiţiei şi, respectiv, MAI, nu au bani. 
 
"În realitatea, în penitenciare, toaleta se află în fiecare celulă. De asemenea, trebuie să arătăm că, de fapt, penitenciarele se află sub administraţia Ministerului Justiţiei. Eu mă refer la faptul că toate penitenciarele aparţin de acest minister. MJ, pe capitole, primeşte fonduri. Aici este problema. Fondurile sunt, într-adevăr, reduse. Arestul central este subordonat MAI. Bineînţeles că nici MAI nu primeşte nişte fonduri substanţiale. A crede într-o nesimţire gratuită, că chestorul se apucă să ia un ciocan şi să dea găuri, nu are de unde. Salariile nu sunt substanţiale, sunt foarte modeste. Am văzut atâtea birouri în atâtea secţii, unde dotările sunt total necorespunzătoare. Fondurile care se alocă pentru MAI şi fondurile pentru MJ sunt insuficiente."
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close