Antena 3 CNN Actualitate Legea câinilor comunitari, adoptată de Camera Deputaţilor. Vor putea fi eutanasiaţi cu acordul populaţiei

Legea câinilor comunitari, adoptată de Camera Deputaţilor. Vor putea fi eutanasiaţi cu acordul populaţiei

Legea câinilor comunitari, adoptată de Camera Deputaţilor. Vor putea fi eutanasiaţi cu acordul populaţiei
Sursa foto: Foto: cataids.wordpress.com
22 Noi 2011   •   13:35

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri, Legea privind câinii comunitari, informează Mediafax.
   
Legea a fost adoptată după mai multe săptămâni de amânări.

Potrivit legii, eutanasierea câinilor va putea fi făcută doar după consultarea populaţiei.
   
Viceliderul grupului PSD Aura Vasile a propus şi de această dată retrimiterea proiectului la comisie, însă propunerea a fost respinsă prin vot de către plen.
   
Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ.

 


Ultima dată, votul pentru proiectul de lege privind gestionarea câinilor vagabonzi a fost amânat pe data de 2 noiembrie.

„Liderii de grup au stabilit să votăm doar proiecte de lege cu raport de respingere. Probabil iniţiativa va intra la vot săptămâna viitoare“, declara la acea dată preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Anastase mai spunea la acea vreme că demersul PDL de strângere de semnături în favoarea proiectului este în curs de derulare şi "merge foarte bine".

Camera Deputaţilor a adoptat pe 17 octombrie legea pe articole, însă votul final a fost amânat de mai multe ori din cauza dezbaterilor tensionate asupra proiectului.

Opoziţia a acuzat Puterea că sprijină o lege ce va da voie primarilor să eutanasieze în masă câinii fără stăpân şi care permite sub acoperământ legal tratamente brutale pentru animale.

Anterior acestei dăţi, votul la legea privind eutanasierea maidanezilor a mai suferit o amânare pe data de 18 octombrie. Atunci, social-democraţii au părăsit sala de plen în semn de protest.

Amânarea a fost cerută din partea puterii, deoarece cei din coaliţia de guvernare nu aveau suficiente voturi încât să treacă legea, fiind necesare 167 de voturi.

Vezi textul legii, precum şi toate modificările aduse acesteia şi alte detalii relevante.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close