Antena 3 CNN Actualitate Liderii USL şi-au exprimat poziţia publică faţă de proiectul Roşia Montană

Liderii USL şi-au exprimat poziţia publică faţă de proiectul Roşia Montană

Liderii USL şi-au exprimat poziţia publică faţă de proiectul Roşia Montană
de M.T.    |    30 Aug 2013   •   21:40

Liderii USL şi-au exprimat poziţia publică faţă de proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană.

Liberalii spun că exploatarea resurselor este binevenită, dacă vor fi respectate condiţiile de protecţie a mediului. Parlamentarii PSD au anunţat că nu vor da un vot politic pe subiectul Rosia Montană, ci vor vota fiecare potrivit propriei conştiinţe.

„E un proiect extrem de controversat, nici eu nu sunt convins de el, mă refer la Roşia Montană. Mă gândeam însă că tocmai un proiect atât de controversat nu poate fi decis de Guvern, ci poate fi decis doar de către cei care îi reprezintă pe toţi cetăţenii României”, a spus Victor Ponta.

„Realmente fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi”, a încheiat premierul.

Într-un comunicat de presă oficial, liderul PNL Crin Antonescu se declară pentru exploatarea de la Roşia Montană. Cu anumite condiţii însă.

„Am spus întotdeauna că exploatarea resurselor este binevenită atâta vreme cât este rentabilă sub aspect economic pe durată semnificativă, pe durată lungă şi câtă vreme se menţine în respectarea condiţiilor de mediu într-o Europă civilizată a secolului în care trăim şi cu exigenţele pe care le avem cu toţii deja ca standard", se arată în comunicatl semnat de preşedintele Senatului.

Conform draftului trimis la Parlament, Guvernul vorbeşte despre un nou proiect minier, în care au fost renegociate redevenţa, participaţia statului, dar şi garanţia de mediu şi conservarea patrimoniului la Roşia Montană.

Proiectul Roşia Montană va genera pentru bugetul de stat şi bugete locale venituri de aproximativ 2,3 miliarde dolari.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close