Antena 3 CNN Actualitate Maidanezii din Capitală vor fi sterilizaţi (VIDEO)

Maidanezii din Capitală vor fi sterilizaţi (VIDEO)

Maidanezii din Capitală vor fi sterilizaţi (VIDEO)
10 Sep 2010   •   22:16

S-a dat startul la marea sterilizare. Unul câte unul, maidanezii din Capitală vor trece prin mâinile medicilor veterinari. Astfel, într-un an, autorităţile spun că vor steriliza toate patrupedele fără stăpân. Luni, echipele de medici şi poliţişitii veterinari vor începe sterilizarea patrupedelor din sectorul 6. Mai rămân însă şi probleme nerezolvate.

Unul câte unul, maidanezii care împânzesc străzile din Capitală vor ajunge în cuşti. Apoi, vor fi duşi la un adăpost şi anesteziaţi. După ce adorm, ajung pe masa de operaţie, iar intervenţia durează aproximativ zece minute. În următoarele 24 de ore, animalul rămâne în adăpost ca să se recupereze, iar apoi se întoarce pe stradă. O sută de maidanezi vor fi sterilizaţi în fiecare zi.

Costurile nu sunt tocmai mici. Un câine cu partea medicală şi cu toată regia costă în jur de 20 de euro. Primarul Capitalei vrea ca până la sfârşitul anului, o sută de mii de maidanezi să fie sterilizaţi. Rezultatele nu se vor vedea într-o lună, două, ci abia peste doi, trei ani.

De asemena, autoriţăţile se gândesc să îi amendeze pe cei care abandonează câinii pe stradă.

Peste două zile, poliţiştii veterinari, alături de reprezentanţii ong-urilor, vor începe marea sterilizare cu sectorul şase al Capitalei. Apoi vor merge pe rând şi în toate celealte zone. În Bucureşti sunt peste 400 de mii de câini comunitari.

Observator

 

×
Subiecte în articol: maidanezi catel Capitală
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close