Antena 3 CNN Actualitate Mangalia va avea cea mai modernă bază nautică de pe litoralul vestic al Mării Negre

Mangalia va avea cea mai modernă bază nautică de pe litoralul vestic al Mării Negre

Mangalia va avea cea mai modernă bază nautică de pe litoralul vestic al Mării Negre
Sursa foto: Foto: kite101.com
de S.T.    |    01 Mar 2012   •   16:17

Mangalia va avea cea mai modernă bază nautică de pe litoralul vestic al Mării Negre, a cărei construcţie va fi finanţată în cea mai mare parte din fonduri europene, informează Agerpres.

Potrivit Magdei Coleşniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mangalia, în urmă cu două zile a fost semnat contractul de finanţare ce are drept scop dezvoltarea turistică a municipiului, proiectul "Club Nautic Callatis".

Proiectul, în valoare de 1.316.471 de euro, este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară 3 DMI 3.1. şi va fi destinat atât organizării evenimentelor nautice în general, competiţiilor sportive şi expoziţiilor de gen. Acest proiect se derulează în parteneriat cu municipiul Balcik şi are ca scop realizarea unui centru nautic transfrontalier.

Clădirea, amplasată în portul turistic Mangalia, este proiectată sub forma unei construcţii P+1, cu 15 spaţii pentru birouri şi două săli de conferinţă, hangar pentru ambarcaţiuni şi alte dotări şi echipamente aferente. Suprafaţa totală construită va cuprinde 990 de metri pătraţi, din care 455 de metri pătraţi la parter şi 535 de metri pătraţi la etaj, durata de realizare fiind de 16 luni.

Participanţii la competiţiile, organizatorii şi proprietarii de yacht-uri cereau acestă bază nautică pentru a-şi desfăşura activităţile, conferinţe de pregătire a concursurilor, festivităţi de premiere şi altele. "Este o continuare firească a proiectului portului turistic Mangalia, apărută din necesitatea completării serviciilor oferite celor care acostează în portul nostru şi sunt convins că, după finalizarea lui, vom reuşi să atragem şi mai mulţi iubitori ai sporturilor pe apă la Mangalia", a precizat primarul Claudiu Tusac.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã fonduri europene
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close