Antena 3 CNN Actualitate Manifestările dedicate Zilei Naţionale au început la Alba Iulia. Peste 1.000 de persoane au participat la eveniment

Manifestările dedicate Zilei Naţionale au început la Alba Iulia. Peste 1.000 de persoane au participat la eveniment

Manifestările dedicate Zilei Naţionale au început la Alba Iulia. Peste 1.000 de persoane au participat la eveniment
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2013   •   21:33
Peste 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la deschiderea manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale. Autorităţile locale au inaugurat şi latura de vest a Cetăţii Alba Carolina, restaurată printr-un proiect european în valoare de peste 15 milioane de euro, informează Mediafax.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale au început, sâmbătă, cu un ceremonial solemn în cadrul căruia a fost arborat drapelul naţional pe catargul din faţa Catedralei Reîntregirii din municipiu.

La eveniment şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, dar şi reprezentanţii administraţiilor locale din două oraşe înfrăţite cu Alba Iulia, din Bulgaria şi Croaţia, au participat la deschiderea oficială a manifestărilor.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României continuă, sâmbătă seară, cu un program cultural organizat sub genericul "Festival de România", care cuprinde concerte şi spectacole, dar şi un moment inedit organizat de câteva sute de cercetaşi din întreaga ţară care vor crea o inimă tricoloră cu torţe aprinse în faţa Catedralei Reîntregirii.

În această perioadă, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia este expus pentru public aparatul de fotografiat cu burduf folosit de Samoilă Mârza la 1 Decembrie 1918 pentru a realiza celebrele fotografii ale Marii Adunări Naţionale.

Aparatul se află în proprietatea muzeului din Alba Iulia, fiind achiziţionat chiar de la fotograf, iar cu el au fost realizate singurele fotografii de la Marea Unire din 1918.
 

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close