Antena 3 CNN Actualitate Marius Ghenea: Economia României trebuie să fie prioritatea zero

Marius Ghenea: Economia României trebuie să fie prioritatea zero

Marius Ghenea: Economia României trebuie să fie prioritatea zero
de M.C.    |    16 Oct 2013   •   11:03
Antreprenorul Marius Ghenea, invitat special în ediţia de marţi a emisiunii "Sinteza Zilei", a vorbit despre importanţa capitală a economiei.
 
"Economia trebuie să fie prioritatea zero. Într-adevăr, e un lucru simplu, o economie puternică asigură resursele necesare pentru toate zonele unei naţiuni" a spus antreprenorul, membru al echipei "Economia", al cărei căpitan a fost Adrian Măniuţiu.
 
"Economia trebuie să fie bazată pe cunoaştere, pe inovare, cercetare. Economia bazată pe educaţie. O condiţie precedentă importantă pentru un mediu economic sănătos este o educaţia adecvată. Nu se pune suficient accent pe zona aplicată, antreprenorială, financială, lucruri foarte importante pentru tineri. Chiar dacă ar avea o structură curiculară corectă, avem o problemă serioasă în livrarea practică, cu o structură pedagocigă, care nu este conectată la problemele economice actuale" a spus Marius Ghenea.
 
"Economia este domeniul care poate livra cel mai rapid rezultate tangibile. O creştere de 2,3% a PIB-ului ar aduce beneficii semnificative pentru celelalte domenii" a conchis unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România post-decembristă. 

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close