Antena 3 CNN Actualitate Medicii români îşi demonstrează din nou "competenţele"! Încă un om a murit din cauza aceluiaşi medic

Medicii români îşi demonstrează din nou "competenţele"! Încă un om a murit din cauza aceluiaşi medic

Medicii români îşi demonstrează din nou "competenţele"! Încă un om a murit din cauza aceluiaşi medic
Sursa foto: sfatulmedicului.ro
16 Feb 2012   •   10:27

Comisia de disciplină a decis suspendarea din funcţie a doctorului Cornel Fulga, în urma decesului unui bărbat care a ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe.

Directorul spitalului susţine că medicul de gardă nu i-a făcut pacientului nici un fel de investigaţie, doar a scris în fişa medicală că acesta ar fi băut şi l-a trimis la secţia de Psihiatrie, bărbatul decedând după 8 ore.

La autopsie a reieşit faptul că pacientul avea alcoolemia zero, cauza decesului fiind una cardiacă sau pulmonară.

Comisia de disciplină a cerut Colegiului medicilor anetecedentele medicului, care vor fi analizate în cadrul anchetei.

Din cercetările făcute la faţa locului a reieşit că bărbatul nu avea urme de violenţă fizică pe suprafaţa corpului, urmând ca după necropsie să se stabilească dacă este vorba de o moarte suspectă şi dacă se va demara o anchetă,

În ianuarie 2009, doctorul a fost demis din funcţie şi acuzat de moartea unui pacient, după ce acesta a fost plimbat pe holurile spitalului între secţii, fără a primi îngrijiri medicale.

Fulga a fost urmărit penal, după ce raportul medico-legal a stabilit că pacientul respectiv murise din cauza insuficientei cardiace acute, ca urmare a unui infarct acut de miocard.

Medicul Cornel Fulga care era de gardă în acea zi a declarat că se consideră nevinovat.

Printr-o hotărâre judecătorească, Fulga a fost reîncadrat în funcţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce a câştigat în instanţă procesul cu Colegiul Medicilor. 

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut să fie făcut un control în cazul noului pacient decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Decizia ministrului Sănătăţii vine după ce rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi conducerii Spitalului Judeţean Slatina transmise miercuri seara la Ministerul Sănătăţii au evidenţiat deficienţe în activitatea medicului, precizează Mediafax.

 



×
Subiecte în articol: medic malpraxis investigatii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close