Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Laszlo Borbely, la Palatul Victoria. Liderii UDMR au fost convocaţi la Guvern

Ministrul Laszlo Borbely, la Palatul Victoria. Liderii UDMR au fost convocaţi la Guvern

Ministrul Laszlo Borbely, la Palatul Victoria. Liderii UDMR au fost convocaţi la Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Iul 2011   •   16:04

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a plecat de la Palatul Victoria, după ce a purtat discuţii cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi cu vicepremierul Marko Bela. Borbely nu a stat de vorbă şi cu premierul Emil Boc. Ministrul Mediului a ajuns în ţară în jurul orei 15.30 şi a evitat întâlnirea cu presa. 

Laszlo Borbely s-a întors miercuri după-amiază în ţară, după ce în ultimele două zile şi jumătate a fost la o conferinţă în Polonia. De la aeroport, ministrul Mediului a mers direct la Palatul Victoria, pentru o întâlnire cu vicepremierul Marko Bela. La scurt timp după el, la Guvern a ajuns şi Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Discuţia celor trei a durat circa o oră.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax,  ministrul a venit la Guvern direct de la aeroport, după vizita efectuată în Polonia. Borbely nu a fost prezent la şedinţa de miercuri dimineaţa a Guvernului, el aflându-se la acel moment în Polonia, la Sopot, la Consiliul Informal de Mediu.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care este deja pus sub acuzare consilierul său, Szepssy Szabolcs. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Borbely ar fi benefiaciat de lucrări de amenajare a unui apartament pentru a favoriza o firmă.

Firma, care aparţine lui Ioan Ciocan, ginerele deputatului PSD, Gheorghe Ciocan, ar fi realizat lucrări de amenajare în valoare de 20.000 de euro la apartamentul cuscrei lui Borbely. Ministerul Mediului nu a confirmat până în prezent informaţiile.

Miercuri dimineaţă, procurorii DNA au efectuat o percheziţie în imobilul care ar aparţine rudei ministrului Laszlo Borbely.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea îl susţine în continuare pe  Borbely Laszlo şi că este convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa ministrului Mediului se vor dovedi false.

 


×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely guvern Emil Boc DNA apartament
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close