Antena 3 CNN Actualitate Mona Pivniceru, undă verde la CCR din partea Comisiei Juridice a Senatului

Mona Pivniceru, undă verde la CCR din partea Comisiei Juridice a Senatului

Mona Pivniceru, undă verde la CCR din partea Comisiei Juridice a Senatului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   11:59

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi dimineaţă, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituţională din partea acestui for legislativ, decizia finală urmând să fie luată de plenul Senatului prin vot.

Comisia juridică a audiat candidaţii pentru postul de judecător la Curtea Constituţională din partea Senatului, respectiv pe Mona Pivniceru la propunerea USL, Gheorghe Iancu la propunerea PDL şi Florentiva Jipa la propunerea PPDD.

Candidatul PNL pentru această funcţie, în prezent ministru al Justiţiei, a întrunit 99 de voturi "pentru" şi 33 de voturi "împotrivă".

Contracandidaţii săi Gheorghe Iancu, propus de PDL, şi Florina Jipa, candidatul PPDD, au primit 16 voturi "pentru" şi 116 "împotrivă", respectiv 17 voturi "pentru" şi 115 "împotrivă".

Mona Pivniceru, în prezent ministru al Justiţiei, a fost nominalizată pentru funcţia de judecător din partea Senatului, cu susţinerea majorităţii USL.

Votul a fost secret pe buletine.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a declarat că în urma verificării documentelor depuse de cei trei candidaţi toţi îndeplinesc condiţia de vechime de 18 ani în materie juridică.

Mandatul judecătorului desemnat de Senat în CC Ion Predescu urmează să se încheie în luna iunie.

Plecarea Monei Pivniceru la CCR deschide şi discuţia pentru nominalizarea unui succesor la Ministerul Justiţiei. Una dintre variante este ca Victor Ponta să preia interimar acest portofoliu.








×
Subiecte în articol: mona pivniceru
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close