Antena 3 CNN Actualitate O adolescentă cu handicap sever a murit în braţele asistentei maternale care o creştea. Medicii care trebuiau să o consulte erau liberi, când fata a fost dusă la spital

O adolescentă cu handicap sever a murit în braţele asistentei maternale care o creştea. Medicii care trebuiau să o consulte erau liberi, când fata a fost dusă la spital

O adolescentă cu handicap sever a murit în braţele asistentei maternale care o creştea. Medicii care trebuiau să o consulte erau liberi, când fata a fost dusă la spital
de O.P.    |    18 Mar 2015   •   06:10

O adolescentă cu deficienţe a murit la spitalul din Câmpulung, în braţele asistenţilor maternali care o creşteau. Se simţea rău de două zile, dar nu avea glas să spună ce o doare. A reuşit totuşi prin semne, să ceară ajutorul, dar a fost dusă prea târziu la Urgenţe. 

Acolo, a aşteptat zeci de minute să facă o ecografie pentru că niciun medic nu era de gardă.

Fata de 16 ani suferea de un handicap sever şi a ajuns în grija unui asistent maternal după ce a fost abandonată de părinţi. Sâmbătă seara, i-a arătat, cu greu, femeii care o îngrijea, că nu se simte bine.

Când a ajuns Ambulanţa, asistenta maternală ar fi refuzat ajutorul medicilor. 

Pentru că fata se simţea tot mai rău au mers a doua zi la spitalul din Câmpulung, însă singurii doi medici specializaţi erau liberi.  Unul din ei a fost chemat de acasă, însă a ajuns prea târziu.

Medicii au încercat s-o readucă la viaţă timp de jumătate de oră, însă fata s-a stins în braţele tatălui ei vitreg. Oficial, a ucis-o o reacţie alergică la o substanţă necunoscută.

Acesta nu este singurul caz de acest fel. Fata s-a stins la doar 48 de ore după ce un alt tânăr a murit cu zile tot la Câmpulung. Băiatul avea 27 de ani şi a aşteptat trei luni, în zadar, să facă un RMN.

×
Subiecte în articol: decese boli
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close