Antena 3 CNN Actualitate Opt turişti, dintre care doi accidentaţi, blocaţi ore întregi în masivul Făgăraş

Opt turişti, dintre care doi accidentaţi, blocaţi ore întregi în masivul Făgăraş

Opt turişti, dintre care doi accidentaţi, blocaţi ore întregi în masivul Făgăraş
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Iun 2011   •   08:43

Opt turişti au fost blocaţi de joi seară în masivul Făgăraş, la 2.000 de metri altitutdine. Doi dintre ei s-au accidentat, iar salvamontiştii s-au chinuit ore întregi să ajungă la ei. Turiştii s-au adăpostit peste noapte într-un cort oferit de salvamontişti.

Unul dintre ei, care a căzut în gol de la 150 de metri, a fost preluat de un elicopter, în jurul orei 12.30, şi dus la Spitalul Judeţean Braşov, starea acestuia fiind foarte gravă din cauza leziunilor suferite.

"O singură persoană a fost preluată de elicopter. Turistul care e în stare gravă şi care a suferit mai multe contuzii. El a fost dus către Spitalul Judeţean  Braşov. Restul turiştilor sunt însoţiţi de jandarmi montani şi salvamontişti către baza muntelui", a declarat  purtăttorul de cuvânt al INpectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea.

De asemenea, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că turiştii sunt din Chişinău şi încercau să ajungă în zona centrală a Munţilor Făşăraş, pornind dintre partea de nord, din localitatea Victoria (judeţul Braşov), potrivit Mediafax.

 "Turiştii au pornit de la Victoria şi încercau să ajungă în zona centrală. S-au blocat pe Valea Viştea,  în apropiere de Vârful Moldoveanu, şi au anunţat echipele de salvare"











×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close