Antena 3 CNN Actualitate Orădean arestat pentru înselăciune. A dispărut cu 700.000 lei, bani destinaţi construcţiei unui cămin cultural

Orădean arestat pentru înselăciune. A dispărut cu 700.000 lei, bani destinaţi construcţiei unui cămin cultural

Orădean arestat pentru înselăciune. A dispărut cu 700.000 lei, bani destinaţi construcţiei unui cămin cultural
Sursa foto: Foto: sk8rrboi.wordpress.com
17 Feb 2012   •   19:43

Un orădean, administrator al unei firme de construcţii, a fost reţinut pentru 24 de ore, vineri după-amiază, fiind acuzat de înşelăciune şi fals. Acesta a încasat, în anul 2008, suma de 700.000 lei pentru ridicarea unui cămin cultural în localitatea Chiraleu, comuna Chişlaz, dar a dispărut cu banii, din 2009 primăria nereuşind să îl mai contacteze, informează Mediafax.

Surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care supraveghează ancheta, au declarat că orădeanul Cristian Spridon, în vârstă de 35 de ani, a fost denunţat de primarul comunei Chişlaz, Ştefan Tripo, care a descoperit că bărbatul a depus documente false pentru a justifica suma ridicată în avans.

"Firma administrată de Cristian Spridon a semnat contractul pentru construcţia Căminului cultural Chiraleu, localitate care aparţine comunei Chişlaz, în 2008, în urma unei licitaţii, având termen de execuţie doi ani. Lucrarea, în valoare de 780.000 lei, era finanţată din bugetul local şi din fonduri guvernamentale. Spridon a încasat 700.000 lei pentru care a depus documente cum că a executat lucrări de 180.000 lei, iar de restul a achiziţionat materiale de construcţii", a declarat primarul Tripo.

În 2009, însă, când edilul a solicitat omului de afaceri să predea materialele achiziţionate ori să se prezinte pentru a face în comun o verificare a acestora, orădeanul nu a mai fost găsit.

"De mai bine de trei ani, pe omul acesta l-am mai văzut o singură dată. L-am blocat în trafic, era într-un Volvo negru, cu două blonde. I-am cerut să-mi spună unde sunt materialele de construcţii şi mi-a zis că le-a vândut. Că avea o datorie de 140.000 de euro la fostul senator PSD Vasile Duţă şi a trebuit să le dea. Apoi s-a urcat în maşină şi a dispărut. Am depus plângere penală împotriva lui", a spus primarul care, ulterior a aflat că firma orădeanului a ajuns în insolvenţă, astfel că nu mai poate recupera prejudiciul.

Spridon, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunerea de arestare preventivă.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close