Antena 3 CNN Actualitate Paştele în rate! Vezi cum vor băncile să te păcălească şi anul acesta

Paştele în rate! Vezi cum vor băncile să te păcălească şi anul acesta

Paştele în rate! Vezi cum vor băncile să te păcălească şi anul acesta
Sursa foto: foto: mananc-inteligent.ro
05 Apr 2012   •   23:33

A început febra cumpărăturilor pentru Paşti. Fie că este vorba despre electocasnice, mobilă sau haine, românii se înnoiesc. Pentru cei care nu au bani pe măsura cheltuielilor, bancherii vin cu soluţii: cumpărături în rate cu dobândă zero, dar şi cu capcane, pentru cei neatenţi.

Aşa gândesc cei mai mulţi români care ajung în perioada Sărbătorilor în magazine. Şi pentru că în cele mai multe cazuri banii nu ajung pentru toate cadourile, cardul de credit poate fi o soluţie mai ales că se poartă dobânda zero.

Pentru posesorii de carduri, magazinul a venit în ajutorul lor cu varianta de a-şi achizitiona bunurile intre 15 şi 24 de rate fără dobândă.

Pentru a beneficia de acestă ofertă, clientul trebuie să aibă un card de cumpărături emis de una dintre băncile partenere ale magazinului. Se poate cumpăra astfel de la îmbrăcăminte până la mobilă sau electrocasnice.

Un televizor, de exemplu, care costă 3.500 de lei, poate fi achitat în 24 de rate. Adică, aproape 150 de lei pe lună. Cei care nu plătesc la timp trebuie să ştie însă că nu vor fi mai fi scutiţi de dobândă şi vor plăti până la 70 de lei pe lună în plus. Comercianţii şi bancherii au variante şi pentru cei care nu au card de cumpărături.

Special pentru sărbătorile de paşte, banca le va oferi clienţilor care doresc un credit direct în magazin, dobânda înapoi.

Atenţie, însă. Aceste credite nu au dobândă zero. Lunar veţi plăti o rată la care se adaugă dobânda aferentă. Când veţi rambursa în totalitate creditul, banca vă va oferi însă în schimbul dobânzii plătite cupoane pentru alte cumpărături.



×
Subiecte în articol: cumparaturi comisioane
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close