Antena 3 CNN Actualitate Patapievici, huiduit de intelectualii din Timişoara: A ţinut un discurs nenorocit şi scârbos!

Patapievici, huiduit de intelectualii din Timişoara: A ţinut un discurs nenorocit şi scârbos!

Patapievici, huiduit de intelectualii din Timişoara: A ţinut un discurs nenorocit şi scârbos!
Sursa foto: Foto: debanat.ro
19 Mar 2012   •   22:02

Protest anti-Patapievici la Timişioara. Un grup de profesori de la Universitatea de vest s-au revoltat pentru că instituţia i-a acordat titlul de "Doctor Honoris Causa" lui Horia Roman Patapievici

Intelectualii îl contestă pe Patapievici pentru că, spun ei, a călcat în picioare istoria României şi şi-a arătat de nenumărate ori ura faţă de poporul român.

"A ţinut un discurs nenorocit şi scârbos" susţin criticii săi.

Iniţiatorii protestatului atrag atenţia că Patapievici vorbeşte acum frumos despre Mihai Eminescu, după ce, în trecut, l-a insultat ca nimeni altul. Profesorii nu au uitat că Patapievici l-a denumit pe Mihai Eminescu, într-o scriere mai veche, - un cadavru politic din debara.

Noul doctor honoris causa al Universităţii din Timişoara a încercat să discute cu protestatarii şi a venit printre oameni alaturi de Mircea Mihăieş, un apropiat al său. Amândoi au fost însă respinşi de cei care s-au adunat să-i conteste meritele universitare lui Patapievici.

„Sunt onorat de intrarea în rândul dumneavoastră (…) Am fost frapat de situaţia de afară. Am aflat că numele meu este alăturat celui al lui Ceauşescu. M-a reconfortat doar faptul că alături de mine era trecut şi Mircea Mihăieş. (…) Le-am explicat celor de afară că îmi citează propoziţii scoase din context. Nu eu nu-l mai consider de actualitate pe Eminescu, ci postmoderniştii”, a spus Horia Roman Patapievici. Acesta a ţinut, la final, o prelegere despre… Eminescu, scriu jurnaliştii de la deBanat.ro.

×
Subiecte în articol: Timisoara Horia Roman Patapievici
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close