Antena 3 CNN Actualitate Peste 220.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Peste 220.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Peste 220.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Oct 2013   •   22:07
Aproximativ 220.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, în cele cinci zile ale pelerinajului de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, racla urmând să fie reintrodusă în lăcaşul de cult în noaptea de marţi spre miercuri.
 
"Au fost 43.000 de credincioşi pe zi, deci în total 220.000 de oameni. Estimăm că de vinerea trecută peste 350.000 de persoane au participat la activităţile religioase de la Mitropolie, incluzându-i aici şi pe cei care au luat parte la slujbe, la procesiune sau la Sfânta Liturghie", a declarat pentru maiorul Marius Ţăranu de la Brigada Mobilă Jandarmi din Bacău, unitate care a asigurat ordinea publică la Iaşi, potrivit Mediafax.
 
În cele cinci zile de pelerinaj, peste 900 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar o femeie de 61 de ani a murit la spital, după ce a stat o noapte la rând, la Mitropolie.
 
Potrivit jandarmilor, au fost amendate 90 de persoane, valoarea totală a amenzilor fiind de 15.000 de lei. Totodată, au fost întocmite două dosare penale, pentru furt calificat.
 
Reprezentanţii Catedralei Mitropolitane din Iaşi susţin că moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi reintroduse în interiorul lăcaşului de cult în noaptea de marţi spre miercuri, după ce şi ultimul pelerin va trece pe la raclă.
 
Sfânta Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Citiţi şi Pelerinaj politic la moaştele Sf. Parascheva. Ponta şi Dragnea au avut locuri rezervate la slujbă
 



 

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close