Antena 3 CNN Actualitate Piscine, cabane şi parcări lângă Babe şi Sfinx. Ce afaceri stau în spatele modernizării Drumului Babelor

Piscine, cabane şi parcări lângă Babe şi Sfinx. Ce afaceri stau în spatele modernizării Drumului Babelor

Piscine, cabane şi parcări lângă Babe şi Sfinx. Ce afaceri stau în spatele modernizării Drumului Babelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Apr 2011   •   18:44
Un proiect finanţat de Ministerul condus de Elena Udrea are în vedere modernizarea DJ 713, care urcă pe platoul Bucegilor.

Proiectul nu ţine cont de Parcul Natural din Bucegi şi începe odată cu asfaltarea unui drum ce urcă până pe platoul muntos în zona turistică. De dezvoltarea Drumului Babelor depind multe afaceri,  iar multe altele stau să răsară la umbra proiectelor turistice.

Modernizarea Drumului Babelor, varianta lărgită a străvechiului Drum al Dacilor, nu este o întâmplare, scrie Jurnalul Naţional. Cei 16 kilometri ai DJ 713 urcă muntele şi ajung pe platoul Bucegilor, în zona turistică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, susţine că dacă drumul va fi asfaltat, investiţiile străine vor curge.

Proiectul de reabilitare a zonei e o initiativă a Consiliului judeţean Dambovita, susţine Cosma. În opinia sa, proiectul nu afectează Parcul Natural şi e păcat ca turiştii să nu vadă frumuseţile peisajului pe drumul străvechi din Bugeci.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a finanţat asfaltarea drumului, dar lucrarea s-a oprit numai după doi kilometri, suficient pentru a facilita accesul la cele două cabane care există în zonă. Una aparţine sindicatului din Petrom, condus de Liviu Luca - numită Cabana Cota 1.000, iar cealaltă este Cabana Cuibul Dorului, administrată de o firmă care aparţine tatălui bossului de la Asesoft şi Realitatea, Sebastian Ghiţă. Un om de afa­ceri cunoscut pentru relaţiile sale în toate partidele politice. 

Senatorul PDL, Valentin Calcan, este un alt beneficiar important al investiţiilor începute de ministerul condus de Elena Udrea. Una dintre pârtiile care urmează să se construiască în zona înaltă a Bucegilor se va opri chiar în spatele Hotelului Peştera, deţinut de familia Calcan. Atât Sebastian Ghiţă, cât şi senatorul PDL Valentin Gigel Calcan neagă că ar avea vreun interes în aceste afaceri.
 


×
Subiecte în articol: Bucegi Elena Udrea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close