Antena 3 CNN Actualitate Plângerea Gabrielei Firea împotriva procurorilor PICCJ pentru suspendarea cercetării lui Băsescu, respinsă

Plângerea Gabrielei Firea împotriva procurorilor PICCJ pentru suspendarea cercetării lui Băsescu, respinsă

Plângerea Gabrielei Firea împotriva procurorilor PICCJ pentru suspendarea cercetării lui Băsescu, respinsă
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    24 Iul 2014   •   22:49

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, să respingă ca inadmisibilă plângerea Gabrielei Firea împotriva soluţiei dispuse de procurorii de la Parchetul instanţei supreme de suspendare a cercetării preşedintelui Traian Băsescu, acuzat de ameninţare şi şantajare de senator.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcaş, a anunţat că a depus, pe 28 mai, o nouă plângere la ICCJ, după ce Parchetul instanţei supreme a decis suspendarea anchetării preşedintelui Traian Băsescu "pentru calomnie".

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce preşedintele a spus, pe 13 aprilie, într-o emisiune televizată, referindu-se la senatorul PSD, că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie". 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea amenintare Lucian Bolcas
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close