Antena 3 CNN Actualitate Poliţia Română deţine un sistem care ar fi putut localiza cu exactitate avionul căzut în Munţii Apuseni

Poliţia Română deţine un sistem care ar fi putut localiza cu exactitate avionul căzut în Munţii Apuseni

Poliţia Română deţine un sistem care ar fi putut localiza cu exactitate avionul căzut în Munţii Apuseni
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Ian 2014   •   11:58
Medicii răniţi după aterizarea forţată au fost căutaţi mai mult de şapte ore, deşi Poliţia Română are un sistem care i-ar fi localizat imediat. Este vorba despre un sistem care încape într-o geantă şi care a costat aproape 3 milioane de lei.

Reacţie halucinantă a Poliţiei Române. De ce nu a folosit aparatura de care dispune pentru salvarea victimelor accidentului din Apuseni

Echipamentul a fost cumpărat anul trecut de la compania germană Syborg şi, deşi are capacitatea să asculte telefoanele mobile, poliţia a insistat că singurul motiv pentru care îl cumpără este pentru localizarea terminalelor care folosesc sistemul celular.

Jurnalistul Adrian Ursu a precizat, în cadrul unei intervenţii la Antena 3, că a descoperit cu surprindere un contract al Poliţiei Române pentru achiziţionarea unui sistem care ajută la localizarea exactă, pe baza datelor telefonice.

"Pe 25 mai anul trecut a organizat licitaţia pentru achiziţionarea acestui sistem. Echipamentul a venit în septembrie. Este un echipament, atenţie, mobil, portabil, el încape într-o valiză. (...) Este un echipament care deţine mai multe antene care realizează o celulă virtuală, adică exact ceea ce ni se spune că nu poate fi localizat", a declarat Adrian Ursu.

FILMUL NEGRU al tragicului eveniment. Cum ar fi putut fi evitată MOARTEA a doi oameni, dacă autorităţile nu ar fi BÂJBÂIT 5 ore în întuneric!

Echipele de intervenţie nu au avut coordonatele exacte privind locaţia unde a căzut avionul. Reprezentanţii ISU Cluj spun că au primit doar ultimele date cu locaţia avionului înainte ca acesta să se prăbuşească şi au reuşit să ajungă la răniţi cu ajutorul pădurarilor şi al salvamontiştilor care cunoşteau zona.



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close