Antena 3 CNN Actualitate Ponta despre cazul Şova: Senatul să aplice decizia Curţii Constituţionale, oricare este aceea

Ponta despre cazul Şova: Senatul să aplice decizia Curţii Constituţionale, oricare este aceea

Ponta despre cazul Şova: Senatul să aplice decizia Curţii Constituţionale, oricare este aceea
Sursa foto: foto: Agerpres
06 Mai 2015   •   17:30

Senatul să aplice decizia CC în cazul Şova, oricare ar fi aceea, a declarat premierul Victor Ponta. "Senatul trebuie să aplice decizia Curţii Constituţionale, oricare este aceea. Senatul va respecta decizia Curţii Constituţionale", a spus premierul.

Curtea Constituţională a stabilit, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională. CC arată, într-un comunicat de presă, că în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, s-a constatat că Hotărârea Senatului din 25 martie 2015 în cazul lui Dan Şova este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor articolului 76 alineatul 2 din Constituţie.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr. 32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Şova Dan - Coman, este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţie", se arată în decizia CC în cazul sesizării formulate de 46 senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close