Antena 3 CNN Actualitate Ponta i-a trasat deja sarcinile lui Cazanciuc: Prioritatea zero a viitorului ministru al Justiţiei este un raport bun MCV şi implementarea noilor coduri

Ponta i-a trasat deja sarcinile lui Cazanciuc: Prioritatea zero a viitorului ministru al Justiţiei este un raport bun MCV şi implementarea noilor coduri

Ponta i-a trasat deja sarcinile lui Cazanciuc: Prioritatea zero a viitorului ministru al Justiţiei este un raport bun MCV şi implementarea noilor coduri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   13:37

Premierul Victor Ponta i-a trasat joi sarcinile lui Robert Cazanciuc, spunând că prioritatea zero a viitorului ministru al Justiţiei este implementarea noilor coduri - Codul penal şi Codul de procedură penală, şi un raport bun privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

De asemenea, Ponta a subliniat că alte priorităţi ale viitorului ministru se referă la o relaţie echilibrată şi normală cu CSM şi cu asociaţiile de magistraţi.

"Un raport bun pe MCV, o relaţie bună cu asociaţiile de magistraţi, de procurori, stabilitate, echilibru, cât mai puţine dispute", a declarat, joi, ministrul interimar al Justiţiei, premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a confirmat, joi, că îl va propune în funcţia de ministru al Justiţiei pe Robert Cazanciuc.

Propunerea ar urma să fie făcută după ce preşedintele Traian Băsescu va semna decretul pentru eliberarea din funcţia de magistrat a lui Robert Cazanciuc.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că îl va propune pe Robert Cazanciuc, fost subaltern al său în Guvernul Năstase, în funcţia de ministru al Justiţiei,  după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia.

Robert Cazanciuc a demisionat din funcţia de procuror de la Parchetul General. Urmează ca CSM să aprobe demisia.

Citeşte şi Cât de bogat este Robert Cazanciuc, propus ministru al Justiţiei? Vezi declaraţia de avere a tehnocratului

Cine este Robert Cazanciuc

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, din 26 martie, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale.




×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close