Antena 3 CNN Actualitate Ponta îl cheamă la Guvern pe şeful CNAS. Un bolnav i s-a plâns ieri premierului din cauza medicamentelor

Ponta îl cheamă la Guvern pe şeful CNAS. Un bolnav i s-a plâns ieri premierului din cauza medicamentelor

Ponta îl cheamă la Guvern pe şeful CNAS. Un bolnav i s-a plâns ieri premierului din cauza medicamentelor
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    06 Oct 2014   •   12:43

Premierul Victor Ponta l-a chemat la Guvern pe Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru ca acesta să-i dea lămuriri cu privire la situaţia medicamentelor decontate de farmacii.

Decizia de a-l chema pe Vasile Chiurchea la Guvern vine după ce, ieri, un bolnav l-a oprit pe premier la mânăstirea Sâmbăta de Sus şi i-a spus că e nevoit să dea bani pe tratament, deşi acesta ar trebui decontat

Şeful Executivului a promis că va face acest lucru dupa că bolnavul ţintuit la pat a făcut un apel disperat la premier.

Omul a explicat că medicamentele îl costă prea mult pe lună şi chiar dacă acestea ar trebui să fie decontate, la farmacie i se spune că nu sunt decontate. "Medicamentele mele pentru o lună de zile sunt 700 de lei. Nu le decontează. Casa zice că sunt gratuite, dar când te duci la farmacie, nu sunt. De 27 de ani de zile sunt la pat. Şi eu şi fraţii mei am făcut ceva pentru ţara asta. Vă rog să trimiteţi o comisie."

Mai mul, bărbatul susţine că nu primeşte bani pentru însoţitorul pe care ar trebui să îl aibă peste tot şi nu găseşte în farmacii medicamentele de care are nevoie, ci înlocuitoare, care sunt mult mai scumpe.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta CNAS
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close