Antena 3 CNN Actualitate Premierul Victor Ponta, interviu pentru CNN. România trebuie să le demostreze vecinilor că succesul unei ţări este un proiect european şi pro-atlantic

Premierul Victor Ponta, interviu pentru CNN. România trebuie să le demostreze vecinilor că succesul unei ţări este un proiect european şi pro-atlantic

Premierul Victor Ponta, interviu pentru CNN. România trebuie să le demostreze vecinilor că succesul unei ţări este un proiect european şi pro-atlantic
29 Sep 2014   •   13:27

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu televiziunii americane CNN. Primul ministru a abordat teme economice şi legate de politica externă.

Întrebat de ce consideră că ar fi un preşedinte bun al României, premierul Ponta a declarat: În primul rând, cred că România ar trebui să le demonstreze vecinilor - Moldovei, Ucrainei şi Georgiei - că succesul unei ţări este un proiect european şi pro-atlantic. Ca premier, am reuşit nu doar să păstrez ţara pe această direcţie, ci şi să îmbunătăţesc situaţia economică şi prosperitatea oamenilor”.

Victor Ponta a precizat că România a avut, anul trecut, o creştere economică semnificativă. "Anul trecut, am reuşit să avem cea mai rapidă creştere economică. Avem o rată a şomajului sub 7% şi un deficit mic. Este important să continuăm reformele structurale”, a declarat premierul României.

În ceea ce priveşte situaţia conflictuală dintre Ucraina şi Rusia, primul ministru a declarat că sancţiunile economice împotriva Rusiei au menirea de a demonstra preşedintelui Putin că „acţiunile ilegale nu pot merge mai departe nepedepsite”.

În acest context, premierul a mai menţionat că independenţa energetică şi instituţiile puternice sunt elemente de o importanţă extremă.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Victor Ponta cnn
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close