Antena 3 CNN Actualitate Presa străină, despre JAFUL din pădurile României: Într-o oră, dispar suprafeţe cât 3 terenuri de fotbal

Presa străină, despre JAFUL din pădurile României: Într-o oră, dispar suprafeţe cât 3 terenuri de fotbal

Presa străină, despre JAFUL din pădurile României: Într-o oră, dispar suprafeţe cât 3 terenuri de fotbal
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Mai 2015   •   22:57

"În România se micşorează bucăţică cu bucăţică una din cele mai frumoase zone împădurite din Europa, cea a Carpaţilor. Unele defrişări sunt ilegale, iar lemnul ajunge, sub formă de parchet sau paleţi, şi în Germania" - aşa începe o anchetă a Antenei 3 despre defrişările pădurilor ţării, preluată de publicaţia Der Spiegel.

 
Cifrele arată că dispar trei terenuri de fotbal de pădure pe oră. 
 
Guvernul apreciază că pădurarii fură cam 4 milioane de metri cubi de lemn pe an, ceea ce înseamnă o dată şi jumătate cât piramida lui Keops, mai scrie Der Spiegel despre mafia Schweighofer şi defrişarea pădurilor virgine din România
 
Ancheta echipei "În premieră", despre jaful din pădurile României şi ilegalităţile comise marile companii, este un alt subiect preluat de presa străină, după cel al scandalului în care a fost implicat fratele fostului preşedinte.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat recent un control al Ministerului Mediului la compania Holzindustrie Schweighofer, prin care se urmăreşte legalitatea achiziţionării de material lemnos tăiat din păduri de către această societate, care operează patru fabrici de prelucrare a lemnului, la Rădăuţi, Sebeş, Siret şi Comăneşti.

Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis. Senatul a respins modificările solicitate prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.
 
Proiectul Codului Silvic va fi marţi în dezbaterea comisiei din Camera Deputaţilor, iar PSD îşi menţine poziţia de a adopta un Cod care să prevină şi să sancţioneze defrişări ilegale şi monopolul, a declarat premierul Victor Ponta. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște