Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CNAS îi linişteşte pe românii care au luat cu asalt casele de sănătate din ţară să-şi ridice cardurile

Preşedintele CNAS îi linişteşte pe românii care au luat cu asalt casele de sănătate din ţară să-şi ridice cardurile

Preşedintele CNAS îi linişteşte pe românii care au luat cu asalt casele de sănătate din ţară să-şi ridice cardurile
04 Mai 2015   •   15:00

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), medicul Vasile Ciurchea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că persoanele care nu au primis cardul de sănătate vor putea beneficia de servicii medicale, atâta timp cât datele lor apar în sistem.

"Începând cu 1 mai, instrumentul de validare a serviciilor medicale este cardul. Dacă cineva nu a intrat în posesia cardului, aproximativ 3% din nr. total de carduri care au fost tipărite, nu trebuie să îşi facă nici o grijă pentru că vor primi servicii medicale", a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Ciurchea a explicat că, atâta timp cât, la introducerea datelor în sistem se vede că acel cetăţean are cardul emis, chiar dacă nu a ajuns încă în posesia sa, înseamnă că îndeplineşte toate condiţiile pentru a primi servicii medicale. La fel şi furnizorul, care are dreptul să îşi încaseze contravaloarea.

Medicul Vasile Ciurchea a adăugat că inclusiv asiguraţii casei OPSNAJ îşi vor primi cardurile într-un timp extrem de scurt.

La casele de sănătate din întraga ţară e haos. Sute de oameni - unii dintre ei care au aşteptat până în ultima clipă - stau acum ore întregi la cozi să-şi ridice cardurile de sănătate. Oamenii se plâng că fără ele nu pot primi îngrijiri medicale.

De cealaltă parte, doctorii întâmpină probleme la activarea cardurilor din cauza mai multor erori de sistem. Cardurile de sănătate sunt obligatorii de la 1 mai.



×
Subiecte în articol: card de sănătate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close