Antena 3 CNN Actualitate Preşedinţii CJ Covasna, Harghita şi Mureş, printre primii 10.000 de români care au obţinut cetăţenia ungară în 2011

Preşedinţii CJ Covasna, Harghita şi Mureş, printre primii 10.000 de români care au obţinut cetăţenia ungară în 2011

Preşedinţii CJ Covasna, Harghita şi Mureş, printre primii 10.000 de români care au obţinut cetăţenia ungară în 2011
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Dec 2011   •   18:22

10.000 de dosare pentru obţinerea cetăţeniei ungare au fost finalizate, de la începutul anului şi până în prezent, în cele patru centre pentru democraţie deschise în acest scop în judeţul Covasna, informează Mediafax.
   
Şeful Centrului pentru Democraţie din Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, a declarat, joi, că în cele patru centre din judeţul Covasna, aflate în oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt şi Covasna, au fost finalizate, până în prezent, 10.000 de dosare privind obţinerea cetăţeniei ungare. 
   
Potrivit sursei citate, cele mai multe dosare, respectiv 5.600, au fost finalizate la centrul din Sfântu Gheorghe, urmat de cel din Târgu Secuiesc, cu peste 2.100 de dosare.
   
În Covasna, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, a fost printre primii care au depus jurământul pentru cetăţenia ungară.
   
Astfel, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş, Borboly Csaba, Tamas Sandor şi Lokodi Edita-Emoke, au devenit cetăţeni ai Ungariei, după ce au depus jurământul de credinţă la Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close