Antena 3 CNN Actualitate Prima ninsoare, primele sancţiuni. Conducerea CNADNR l-a suspendat din funcţie pe şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bucureşti-Sud

Prima ninsoare, primele sancţiuni. Conducerea CNADNR l-a suspendat din funcţie pe şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bucureşti-Sud

Prima ninsoare, primele sancţiuni. Conducerea CNADNR l-a suspendat din funcţie pe şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bucureşti-Sud
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   09:45

Circulaţia pe autostrada A2, între Bucureşti şi Fundulea, a fost redeschisă după patru ore, timp în care utilajele au curăţat zăpada.

Cu dificultate se circulă şi pe autostrada Bucureşti - Piteşti, dar şi pe drumurile din judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi şi Ialomiţa.

Din cauza reacţiei întârziate în scoaterea utilajelor de deszăpezire, conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale a decis ca şeful Sectiei de Drumuri Nationale Bucuresti Sud, Lucian Stan, să fie suspendat şi cercetat disciplinar, la fel şi ceilalţi responsabili de aceste întârzieri.

Circulaţia pe tronsonul Bucureşti - Fundulea al autostrăzii A2 a fost închisă la ora 20.00, după ce timp de mai multe ore a nins viscolit, pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă de aproape zece centimetri şi pe unele segmente de drum s-a format polei.

După închiderea circulaţiei, echipajele de intervenţie trebuiau să fie trimise pe autostradă pentru a curăţa zăpada depusă, însă acţiunea a fost întârziată.

În urma lipsei de reacţie, directorul general al CNADNR l-a suspendat din funcţie pe inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, şi a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa.

Mai multe accidente au avut loc sâmbătă pe autostrada A2, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

×
Subiecte în articol: CNADNR ninsoare deszapezire autostrada A2
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close