Antena 3 CNN Actualitate Primarul Elvis, reţinut pentru că a luat mită 10.000 lei de la un fermier

Primarul Elvis, reţinut pentru că a luat mită 10.000 lei de la un fermier

Primarul Elvis, reţinut pentru că a luat mită 10.000 lei de la un fermier
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Apr 2012   •   17:15

Primarul comunei buzoiene Vipereşti a fost retinut de procurori în timp ce lua mită 10.000 de lei de la un fermier. Procurorii vor cere arestare lui Elvis Oprea  pentru 29 de zile, pentru şantaj şi luare de mită. Primarul a mai fost cercetat în urmă cu câţiva ani pentru abuz în serviciu, dar atunci nu s-a început urmărirea penală.

Procurorii s-au dus la locuinţa primarul din Vipereşti şi l-au reţinut pe edil pentru de luare de mită. Anchetatorii ştiau că edilul urma să primească bani de la o persoană pe care o şantajase şi care îl denunţase la poliţie. Elvis Oprea îi ceruse unui fermier 10.000 de lei pentru a-i facilita obţinerea subvenţiei de la APIA pentru un teren cultivat.

Procurorii au la dosar şi înregistrări telefonice care îl incrimnnează pe primar şi pe intermediarul prin care lua banii.

Pentru luare de mită edilul ar putea primi până la 8 ani  de închisoare şi intrezicerea unor drepturi, printre care cel de a candida pentru un nou mandat.

Elvis Oprea nu este la prima problemă cu legea. În urmă cu câţiva ani procurorii l-au acuzat de abuz în serviciu, însă magistraţii nu au dispus începerea urmăririi penale în dosar.




×
Subiecte în articol: primar mita procurori arestare APIA fermier
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close