Antena 3 CNN Actualitate Primarul PNL din Râmnicu Vâlcea, arestat 29 de zile, după ce a luat mită 50.000 lei de la administratorul unei firme

Primarul PNL din Râmnicu Vâlcea, arestat 29 de zile, după ce a luat mită 50.000 lei de la administratorul unei firme

Primarul PNL din Râmnicu Vâlcea, arestat 29 de zile, după ce a luat mită 50.000 lei de la administratorul unei firme
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Apr 2013   •   16:03
Update 16.03 - Primarul Emilian Frâncu a fost reţinut pentru 29 de zile.
__________________________________

Primarul liberal al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi noapte, pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant când primea 50.000 de lei de la administratorul unei firme căreia îi încredinţase un contract de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice, informează Mediafax.
 
Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), la începutul anului 2013, Primăria Râmnicu Vâlcea a încredinţat unei firme un contract de prestări de servicii în valoare de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice din municipiul Râmnicu Vâlcea.
 
În luna ianuarie, primarul Emilian Frâncu i-ar fi cerut administratorului firmei, denunţător în cauză, un procent de 10% din valoarea contractului. După finalizarea lucrărilor menţionate în contractul de prestări de servicii şi plata unei prime tranşe din banii datoraţi de Primărie, la 22 aprilie, Emilian Frâncu i-ar fi pretins administratorului firmei, printr-un intermediar, suma de 50.000 de lei. 
 
În schimbul banilor ceruţi, Frâncu trebuia să semneze documentele care condiţionau efectuarea plăţii celei de-a doua tranşe către firma denunţătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era Primăria Râmnicu Vâlcea, susţin procurorii DNA.
 
Primarul Emilian Frâncu i-ar mai fi cerut administratorului firmei suma de 40.000 de lei, "disimulată într-un contract de sponsorizare", după plata ultimei tranşe pentru prestarea serviciilor.
 
Joi, conform înţelegerii, administratorul firmei i-a remis lui Emilian Frâncu, prin intermediar, suma de 50.000 de lei, primarul fiind prins în flagrant.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au făcut, joi dimineaţă, percheziţii la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar şi la locuinţa primarului Emilian Frâncu. 
 
Vezi declaraţia de avere a lui Emilian Frâncu

Frâncu a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea în iunie 2012.
 
Sâmbătă vor fi organizate alegeri în PNL Râmnicu Vâlcea, iar singurul care şi-a depus candidatura până acum este Emilian Frâncu. 

 
 
 
 


 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close