Antena 3 CNN Actualitate Proiectul care schimbă faţa Bucureştiului. În maximum trei ani se va circula ca în marile capitale europene

Proiectul care schimbă faţa Bucureştiului. În maximum trei ani se va circula ca în marile capitale europene

Proiectul care schimbă faţa Bucureştiului. În maximum trei ani se va circula ca în marile capitale europene
de O.P.    |    23 Apr 2014   •   05:58

În cel mult trei ani, vom circula în Bucureşti la fel ca în marile capitale europene. Primăria generală vrea să închidă cât mai repede inelul median de circulaţie.

Şoferii vor putea ocoli astfel centrul oraşului. Două şantiere au fost redeschise, iar alte două mari proiecte de infrastructură vor începe în curând. Până va fi gata inelul median, municipalitatea caută şi investitor pentru autostrada suspendată. E nevoie de peste 1,5 miliarde de euro.

În Capitală, există o maşină la fiecare doi bucureşteni. Asta înseamnă peste 1 milion de autoturisme care circulă zilnic în oraş. După ani de zile de haos în trafic, municipalitatea a găsit soluţia: o înlănţuire de pasaje care să formeze inelul median de circulaţie.

În zona cartierului Drumul Taberei, primăria va construi singura legătură cu Rahova. O şosea printr-un câmp, în spatele stadionului Ghencea, între strada Braşov şi şoseaua Alexandriei.

În nordul oraşului, au început deja lucrările la pasajul de la Piaţa Presei şi se pregăteşte terenul pentru intrarea autostrăzii A3. Nu au fost uitate nici planurile autostrăzii suspendate. Costă, însă, peste 1,5 miliarde de euro, mult peste bugetul Capitalei.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close