Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor îl citează pe academicianul Buzura: “Interesul pentru cătuşe e mult mai mare decât cel pentru carte

Radu Tudor îl citează pe academicianul Buzura: “Interesul pentru cătuşe e mult mai mare decât cel pentru carte

Radu Tudor îl citează pe academicianul Buzura: “Interesul pentru cătuşe e mult mai mare decât cel pentru carte
Sursa foto: Foto: Antena 3
02 Iun 2013   •   19:50

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat, în ediţia de duminică seară a emisiunii "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3, câteva fragmente dintr-un interviu acordat de academicianul Augustin Buzura, ziarului Cotidianul, în care a surprins o realitate tristă din România.

"Azi, la noi, interesul pentru catuse e mult mai mare decit cel pentru carte", spunea academicianul Buzura, într-un interviu acordat ziarului Cotidianul, 2013.

“Am mai spus-o: ne aflăm într-o criză morală cumplită din care nu-mi dau seama când vom putea ieşi. Dincolo de asta, dacă dăm crezare celor care s-au ocupat de psihologia noastră -, suntem un popor gregar. Cum e ciobanul, sunt şi oile", a mai spus academicianul Buzura.

"Pentru ai noştri, de câţiva ani încoace, important este numai ce fac alţii şi ce spun alţii despre noi. O viaţă teatralizată la maximum. O încurajare dinspre Fondul Monetar Internaţional, un zâmbet din partea Marelui Licurici, părerile nu ştiu căror doamne de la Bruxelles cântăresc mai mult decât opinia şi votul unui întreg popor", a concluzionat academicianul.

×
Subiecte în articol: radu tudor Punctul de întâlnire
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close